sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Yogrtlu patates (perunoita jugurtissa), yogrtlu havuc

Tätä voi tehdä muistakin vihanneksista esim. porkkanaraaste tai kesäkurpitsa jne...

n. 2-3 perunaa
1-2 valkosipulin kynttä
suolaa
n.2 dl Maustamatonta jugurttia (ei kevyt)

Paista perunaviipaleet/palat öljyssä (ns. friteeraa) ota jäähtymään hetkeksi, raasta 1-2 valkosipulinkynttä (maun mukaan) ja sekoita jugurtin kanssa, mausta suolalla ja lisää joukkoon hieman jäähtyneet perunat. Tarjoa heti joko pääruuan lisukkeena tai ihan leivän kanssa alkupalana

Jos haluat kokeilla porkkanaa perunan sijaan,  tee näin:
 Raasta pari isohkoa porkkanaa karkeaksi raasteeksi ja pyöräyttele kuumalla pannulla öljyssä kunnes nahistuvat ja tee kuten ohjeessa

Terv. Maiju Turan

5 kommenttia:

  1. Lisään kuvan myöhemmin.. Nyt ei ollut valmiina :)

    VastaaPoista
  2. tälläistä en olekaan kokeillut aijemmin; siis syönytkään =)
    Tätä täytyy tehdä!

    VastaaPoista
  3. On niin hyvää... Voisin jopa sanoa että tuottaa sellaisen nautinnon että on verrattavissa... ;)

    VastaaPoista
  4. on hyvää.. mie oon tehny sellaista versiota jossa on perunan lisäksi munakoisoa, päälle jogurttivalkosipulikastike.

    VastaaPoista
  5. Voi tehdä myös grillatusta munakoisosta ja silloin kannattaa lisätä mukaan myös haarukalla muussattua fetajuustoa (mitä rasvaisempi juusto sen parempi lopputulos...)

    VastaaPoista