tiistai 26. lokakuuta 2010

Fetatäytteiset filokääröt/sigara börek

Ainekset:
225 g fetajuustoa
1 iso muna kevyesti vatkattuna
1 pieninippu tuoretta persiljaa, minttua
ja tilliä hienoksi silputtuna
4-5 levyä yufkaa/filotaikinaa (ns. lehtitaikinaa)
auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen

3-4 annosta

1. Hienonna feta kulhossa haarukalla. Vatkaa joukkoon muna ja lisää yrtit.

2. Nosta taikinalevyt työtasolle ja peitä ne kostealla liinalla kuivumisen estämiseksi. Käsittele levyt yksi kerrallaan. Leikkaa taikinalevy 10-13 cm leveiksi suikaleiksi ja pinoa suikaleet päällekkäin. Peitä suikaleet kostealla keittiöpyyhkeellä.

3. Levitä taikinasuikale työtasolle ja nosta kukkurainen teelusikallibnen juustotäytettä suikaleen toiseen päähän. Taita suikaleen pää täytteen yli melko tiiviisti, jotta täyte pysyy paikallaan. Taittele suikaleen reunat täytteen ympärille ja rullaa käärö suikaleen toiseen päähän asti.

4. Sivele taikinakäärön saumaan hieman vettä - tämä auttaa sulkemaan taikinan tiiviisti ja estää kääröä avautumasta kypsentämisen aikana. Nosta valmiit taikinakääröt saumapuoli alaspäin lautaselle ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä kuivumisen estämiseksi. Käsittele loput taikinalevyt ja täyte samalla tavoin.

5. Kuumenna öljyä uppopaistamista varten vokissa tai muussa korkeareunaisessa pannussa ja uppopaista 
kääröt useassa erässä rapeiksi ja kullanruskeiksi, kutakin erää 5-6 min. Nosta kääröt oljystä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä.

6. Tarjoa heti :) 

Terkuin
S-M Tuzlu

1 kommentti:

  1. Välimeren kauppaan tieni vie ja sieltä yufkan kotiini vien....yumyum...

    VastaaPoista