sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Antalya Piyaz

Tämä ruoka on selkokielellä ns. papusalaatti ja tämä ohje on Antalyan tyyliin, salaatti sopii mm.Izgara  Köften kanssa nautittavaksi:
2 kupillista Valkoisia papuja (kannattaa liottaa yön yli lämpimässä suolavedessäjos käytät kuivia papuja)
2 tomaattia
2 yesil biberiä eli vihreää pippuripaprikaa tai muuta paprikaa jos ei saatavilla
1 isohko sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kuppi Tahinia eli sesamsiementahnaa
3 ruokalusikallista viinietikkaa
suolaa
kirmizibiberiä eli tulista turkinpippuria
Pinnalle 2 keitettyä munaa pilkottu pieneksi
silputtua lehtipersiljaa
Keitä pavut pehmeiksi (ei kuitenkaan liikaa ettei mene mössöksi)
Jätä papujen mukaan noin 1 dl keitinvettä (anna jäähtyä hetki) ja sekoita kulhossa joukkoon silputut tomaatit, sipuli, raastettu valkosipulinkynsi, vihreät paprikat, tahin, etikka ja mausteet jne.
Kun laitat tarjolle "koristele" ketetyllä kananmunasilpulla ja persiljalla. Anna jäähtyä ja maustua jääkaapissa noin tunti...

Terv. Maiju Turan

2 kommenttia:

  1. En tiedä miksen pystynyt lisäämään kuvaa... :(

    VastaaPoista
  2. ah, tama on aina vain yksi suosikeistani :)

    VastaaPoista